Top Padding

Over mij

Informatie over de therapeut

Bottom Margin

Top Margin

Peter Delsink

Peter Delsink

Ik ben Peter Delsink, geboren in 1981. Ik woon in Nijmegen, ben getrouwd en heb twee zoontjes. Sinds 2008 werk ik als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. In 2011 rondde ik de opleiding tot GZ-psycholoog af en in 2016 de vervolgopleidingen tot klinisch psycholoog (BIG-nummer 29915374625) en psychotherapeut (BIG-nummer 49915374616). Naast deze wettelijke BIG-registraties ben ik geregistreerd als gedragstherapeut en schematherapeut. Ik zou mezelf kenmerken als een denkende voeler die met empathie en zonder oordeel werkt aan creatieve oplossingen. Ik vind het belangrijk mijn behandelingen zo goed mogelijk af te stemmen op de persoon. Mij werd duidelijk dat ik dit het best kan doen in mijn eigen praktijk. Sinds september 2019 is die eigen praktijk een feit.

Bottom Padding

Mijn kijk op psychotherapie

Psychotherapie gaat altijd over jezelf beter leren kennen en het daarmee waardevoller willen maken van je leven. Mensen lopen vaak vast in psychische klachten en patronen, psychotherapie kan helpen dat te doorbreken. Hierbij kan het gaan over patronen in denken, voelen en doen in het hier en nu. Maar ook kan dit gaan over hoe je levensgeschiedenis en je aanleg je hebben gevormd. Het proces gaat over leren begrijpen en doorvoelen, zodat je er lessen uit kunt trekken over hoe je beter voor je zelf kunt zorgen. Mensen hierin helpen voelt voor mij als een voorrecht. In mijn behandelingen probeer ik daarbij de balans te vinden tussen wetenschappelijk gefundeerde psychotherapie en afstemming op de persoon.

Cognitieve Gedragstherapie

De cognitieve gedragstherapie in de brede zin van het woord geeft me daarbij een helpend kader om naar de mens en het psychisch functioneren te kijken. Ik werk daarom graag met reguliere cognitieve gedragstherapie, maar ook met schema gerichte therapie (SGT), acceptance and commitment therapie (ACT) en eyemovement desensitization and reprocessing therapy (EMDR). Bovendien zijn dit therapievormen die een sterke wetenschappelijke basis kennen en dus bewezen effectief mensen kunnen helpen hun klachten te verminderen en/of hier gezonder mee om te gaan.

Bottom Padding